ЗАСТОСУВАННЯ ФІЗИЧНИХ ВПРАВ ЯК ЧИННИК ВПЛИВУ НА ФОРМУВАННЯ КУЛЬТУРИ ЗДОРОВ’Я СТУДЕНТІВ У ЗВО - Борисевич, Леся; Шукатка, Оксана; Мартинів, Олег (Освіта. Інноватика. Практика, 2024)
Фізична активність має вирішальне значення для здоров’я кісток, так само, як звичайна їжа живить наше тіло. Важливо включити фізичну активність у свій спосіб життя, і найкраще починати розвивати здорову культуру з дитинства. Заохочення фізичної активності серед молоді в навчальних закладах є ефективним способом досягнення цієї мети. Щоб цей процес був успішним, необхідно мотивувати молодь до свідомого вибору здорового способу життя. Оскільки мотивація виникає через розуміння важливості виховання здорової культури серед студентів, вищі навчальні заклади відповідають за донесення до студентів цінностей здоров’я та методів його збереження. Створення потреби у фізичній активності має важливе значення для успішної реалізації. Цього можна досягти за допомогою уроків фізичної культури, побудованих на принципах здорового способу життя. Різноманітні фізичні навантаження, захоплюючі тренування та спортивні змагання можуть допомогти молодим людям розвинути любов до руху та зробити його невід’ємною частиною свого життя. Вибір активного способу життя – це інвестиція у своє здоров’я та майбутнє. Чим раніше людина починає включати фізичні навантаження, тим міцнішими будуть її кістки, і тим легше буде підтримувати хорошу фізичну форму протягом усього життя. У статті аргументовано користь фізичних вправ для організму людини: автори обґрунтовують тезу про те, що фізичні вправи покращують фізичне здоров’я шляхом зміцнення м’язів тіла, підвищення загальної витривалості, покращення настрою та зниження стресу, позитивного впливу на якість сну, підтримки нормальної ваги та підвищення загального рівня енергії в організмі. Автори доводять актуальність і значущість щоденної фізичної активності для формування культури здоров'я у студентів.